• Snabb leverans
  • Proffsverktyg
  • Prisvärt

Dyckert

Dyckert med vitt huvud med dyckertlängd 40mm för användning i dyckertverktyg med rakt magasin. Antal: 2500 stycken. Dyckertspik med spiklängd 30mm för användning i dyckertverktyg med rakt magasin. Antal: 2500 stycken. Inomhusdyckert för snickerier och dylikt inomhus.

Spik eller skruv

Idag finns det spikar och skruvar för nästan alla tillfällen. Men generellt sett kan man säga att skruvar är tystare, rör sig mindre och det är lättare att åtgärda fel. Däremot så brukar skruv vara dyrare än spik och kräva en skruvdragare. Om du är osäker på vilken spik/skruv som passar materialet du ska använda så fråga någon som vet innan du handlar.

Att tänka på

En tumregel är att spiklängden ska vara 2,5 ggr tjockleken på materialet som ska fästas. Det innebär att ett material som är 10 mm tjockt bör fästas med en spik som är 25 mm lång. Om underlaget inte är tillräckligt tjockt, och du inte vill bocka spikarna på baksidan, så bör du använda skruv. Vid skruvning brukar man säga att skruven ska vara dubbelt så lång som tjockleken i materialet man ska fästa.

När du spikar utomhus bör du i regel använda varmförzinkad spik. I andra särskilt utsatta lägen bör du välja rostfri spik. Man ska också undvika att blanda olika metaller med varandra, t.ex lättmetallspik på kopparplåt.

Meny